Kerstavond 24 december 2021

Lichtjes op Oorlogsgraven 2021

In Nederweert wordt sinds 2014 deelgenomen aan de nationale activiteit Lichtjes op Oorlogsgraven. Dit jaar zal dit voor het eerst georganiseerd worden door de Stichting Adoptiegraven Nederweert War Cemetary, in samenwerking met de gemeente Nederweert. Lichtjes op Oorlogsgraven vindt elk jaar plaats op 24 december op Kerstavond, echter dienen ze dit jaar helaas opnieuw af te wijken van het gewenste programma i.v.m de huidige Covid-19 regelgeving. De adoptanten zijn welkom vanaf 14.30 uur om een kaarsje aan te steken bij zijn of haar adoptiegraf. De kaarsen worden vooraf geplaatst door vrijwilligers van de stichting.

Lichtjes op Oorlogsgraven

Het laatste kaarsje zal aangestoken worden bij het adoptiegraf van burgemeester Birgit Op de Laak. Zij zal daarbij begeleid worden door een doedelzakspeler van The Pipers Society of Castle d’Aldenghoor. De overige kaarsen (voor zover nog nodig) worden uiterlijk om 17.00 uur aangestoken en zullen allemaal gedurende de Kerstnacht blijven branden. De doelstelling is en blijft dat we samen op Kerstavond bij elk graf een kaars laten branden ondanks de huidige situatie.

Vanaf 14.30 uur is iedereen welkom om op eigen gelegenheid (met inachtneming van de richtlijnen die op dat moment gelden volgens het RIVM) een kaarsje te komen ontsteken. De kaarsen zijn geschonken door de gemeente Nederweert en hoeven dus niet te worden meegebracht.

Mededeling in het kader van Covid-19 maatregelen

Op 24 december Kerstavond worden er traditioneel lichtjes aangestoken op de oorlogsgraven op de Britse begraafplaats in Nederweert. Vanwege de Covid-19 maatregelen zal er dit jaar in overleg met de gemeente een aangepaste viering plaatsvinden.  Hoe deze eruit gaat zien zullen wij z.s.m communiceren.  Voortaan kunt u nieuws over de Lichtjes op Oorlogsgraven vinden op www.adoptiegravennederweert.nl.   

Lichtjes op Oorlogsgraven in Nederweert valt voortaan onder de Stichting Adoptiegraven Nederweert War Cemetery.

www.adoptiegravennederweert.nl 

Heeft u vragen? neem dan a.u.b. contact op via adoptiegravennederweert@gmail.com

Het bestuur van

Stichting Adoptiegraven Nederweert War Cemetery

Kerstavond vrijdag 24 december 2021


Op kerstavond vrijdag 24 december 2021 worden op het Nederweert War Cemetery kaarsjes aangestoken. Met het branden van deze kaarsjes herdenken we hen die nu meer dan vijfenzeventig jaar geleden hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid.

De vrijheid is niet gratis geweest, het was duur.

Het minste wat we kunnen doen is enige tijd en moeite besteden om degenen te bedanken die de ultieme opoffering hebben gedaan. Gerald Przenislawski , Britse Liberation Task Force